Aanmelden leerlingen

Bespeelt uw kind een instrument of wil hij / zij er een leren bespelen? Dat is hét moment om lid te worden van onze vereniging. Stuur een e-mail met het instrument dat uw kind bespeelt of wil gaan bespelen naar thea@caecilia-wervershoof.nl voor meer informatie.

FLOW

Al vanaf een paar maanden leservaring kunnen leerlingen op blaas- en slagwerkinstrumenten lid worden van ons leerlingenorkest, FLOW. FLOW staat voor Fanfare Leerlingen Orkest Wervershoof. Het orkest bestaat uit circa 10 leden van alle leeftijden, waaronder veel jeugd. FLOW repeteert wekelijks op dinsdag tussen 19:00 en 19:45 uur in 'De Schoof' (Kerkelaantje 1).

Ed (lid) over FLOW

We starten elke repetitie met een paar toonladders, waarbij we zelf moeten bedenken welke toonladder het moet zijn. Orkestleider Theo vraagt ons om bijvoorbeeld de toonladder van klinkend Bes, D of C in te zetten. Voor velen van ons wekelijks giswerk en we mogen er ook nog zelf de kruizen bij bedenken... Gelukkig kunnen de oudgedienden steunen op de jeugd, want Anna, Merijn, Melissa, Stefan en Sjaak weten alles van grote en kleine tertsen, mineuren en majeuren. Na een paar verkeerde noten zitten de meesten spoedig op het juiste toonladderspoor.

De jongeren kunnen straks, als zij dat willen, aansluiten bij het grote orkest. De laatste tijd hebben we vrolijke en vlotte muziek gespeeld, zoals Three Little Pop Tunes en het drieluik Blues, Promenade and Happy Tune en nu hebben we Swingin’ Saxophones voor onze neus. Zoals de titel al doet vermoeden, kunnen de drie jonge saxblazers hun lol op en dat is precies waar het om draait. FLOW stelt de jongeren in staat om te wennen aan het spelen in een orkest, waardoor zij straks de stap naar het echte werk gemakkelijker kunnen maken.

Drumband

Ook slagwerkers kunnen zich al tijdens hun opleidingstraject aansluiten bij de vereniging. Neem contact op met de voorzitter via voorzitter@caecilia-wervershoof.nl voor meer informatie.